Inspirerad av Sveriges bästa insjö för dykning; Vättern


Våra svenska vatten, insjöar och hav med dess naturliga undervattenslandskap, fisk, växt och djurliv inspirerar och gör dykningen till en stor passion.

Att fotografera, filma och dokumentera detta liv är en fantastisk upplevelse.

Men dykningen är så mycket mer, rekreation, meditation, en utmaning och ett äventyr.  En existentiell känsla av att omslutas av livets vatten, få dyka ner och uppleva, upptäcka en annan dimension av livet på jorden, samtidigt som man viktlös svävar i Vattnet. Vrakdykning och båtutfärder i Vättern och andra vatten


Vi har även ett samarbete med Nyqvist Dyk & Äventyr

som erbjuder båtutfärder i framförallt Vättern, vilken erbjuder flexibla båtutfärder med den fina dykbåten Oktan 

Kontaktuppgifter:

info@dykoaventyr.se

https://dykoaventyr.se/

https://www.facebook.com/dykoaventyr

    


Gasblandningar, nitrox, trimix och dykutrustningsservice


Vi blandar gas för dykning, nitrox, trimix och tillhandahåller syrgas och argon (vintertid). Men oxygene-tvättar även dykflaskor och servar kranar för att kunna partialtrycksfylla alla de blandningar som önskas.

Vi har en mindre luftbank för smidig fyllning samt en gasbooster så att vi kan toppfylla era syrgasflaskor eller de gasblandningar ni behöver.

I vår webbutik kan du finna dykutrustning och dyktillbehör så att din dykning blir en bekväm, säker och trevlig upplevelse. I vår fysiska dykdepå

kan du med fördel få se och prova ut den utrustning som passar dig.Våra märken och leverantörer


Vi vill sälja sådana produkter som vi själv kan tänka oss att använda vid dykning. Vi startar nu upp med ett sortiment av dykartiklar av god kvalitet och olika prisklasser, med tyngdpunkt på Teclines breda och mycket prisvärda sortiment, samt dykutrustning från märken som Halcyon, Shark, Cressi, Santi med flera.

Vi säljer även merionoullstrumpor för dykning, jakt och friluftsliv från Avignon samt innervantar från Enluva, värmesystem, dräktgassystem, kissventiler  och underställ från olika tillverkare och mycket annant. 

Hjo dykarklubb

Hjo har även en egen dykklubb; Hjo dykarklubb, vilken den som är intresserad av

dykning lokalt här i Vättern och andra vatten kan ta kontakt med via den offentliga

facebooksidan;

https://www.facebook.com/groups/hjodykarklubb

samt hemsidan:

https://www.hjodk.se/


Niklas Ahlin, "Ahlins Gasmix"

Niklas Ahlin har bott i Hjo större delen av sitt liv och har växt upp med Vättern som en naturlig del av livet. Med yrkesfisket i familjen och en tidigare karriär som fiskgrossist i 10 år innan han läste drygt 6 år på universitetet och utbildade sig till folkhögskolelärare, har kontakten med Vättern, havet och det marina livet varit en viktig del av livet.

Att dyka har blivit en stor passion och genom dykningen förenas den starka känslan för livet under ytan, sjö, hav, djur, natur och de stora miljö och klimatfrågorna.

Då dykdepån/verkstan/butiken här i Hjo, som är belägen på Vätterns västra sida, vill vi vara med och serva er dykare med dykutrustning som är anpassade för nordiskt klimat och vi kan leverera, det du behöver i hela Sverige via DHL servicepoint.

Hoppas vi ses, dyk väl och ta vara på livet!!